2018-2019 5.Sınıflar Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları

-A A +A

Doküman Kategori: 

Soru Sayısı: 

30 Adet Soru Var

Açıklama: 

Test (çoktan seçmeli), boşluk doldurma ve doğru yanlış sorularından oluşan; 5.Sınıf 2018-2019 2.Dönem 2.Yazılı Soruları

Koçak Ortaokulu Fen Bilimleri Dersi 5A Sınıfı 2018-2019 2.Dönem 2.Yazılı Soruları
Adınız Soyadınız:                        No:                Puan:
A. Doğru-Yanlış Soruları. Cümlenin başındaki paranteze cümle doğru ise D yanlış ise Y yazınız (2x10=20 P)
1.    (    ) Güneş, küresel bir şekle sahip yıldızdır.
2.    (    ) Bitkiler üretici canlı grubundadır.
3.    (    ) Mikroskobik canlılardan bazıları toprağa karışan canlı artıklarını çürütür.
4.    (    ) Kuvvet dinamometre ile ölçülür. Birimi newtondur.
5.    (    ) Yaylar esnek cisimlerdir.
6.    (    ) Yazı yazabilmeniz, sürtünmenin günlük yaşamdaki olumlu etkilerine örnektir.
7.    (    ) Gaz hâlindeki bir maddenin ısı vererek direkt katı hâle gelmesine kırağılaşma denir.
8.    (    ) Kaynama noktası ayırt edici bir özelliktir.
9.    (    ) Maddeler arasında ısı alış verişinin gerçekleşmesi için sıcaklıklarının farklı olması gerekir.
10.    (    ) Sprey kutularının aşırı ısındığında patlaması gazların genleşmesine bir örnektir.
B. Boşluk Doldurma Soruları. Aşağıdaki kelimeleri uygun yerlere yazınız. (3x10=30 P)
sıvı | soğuma | doğrusal | yansıma açısına | opak | insan faaliyetleri | ağaçların | heyelan |  ampul | kuşlar | memeli hayvanlar | gaz | direnç | yarı saydam | erozyon | normal açısı
 
11.    Yavrularını beslemek için süt üreten hayvanlara ....................... adı verilir.
12.    Hava ve su da cisimlere .................. kuvveti uygular.
13.    Katı bir maddeye ısı verdiğimizde eriyerek ................................ hale geçer.
14.    Bir maddenin ısı kaybederek sıcaklığının düşmesine ................ denir.
15.    Bir kaynaktan çıkan ışık her yönde ve ................................ bir yol izleyerek yayılır.
16.    İster düzgün ister dağınık yansıma olsun ışığın gelme açısı ........................................... eşittir.
17.    Işık geçirgenliği olmayan, ışığı geçirmeyen maddelere ...................................... madde denir.
18.    ........................... biyoçeşitliliğe zarar verebilir.
19.    Kullanılmış kâğıtlar, tekrar kullanılarak ....................... kesilmesi azaltılabilir.
20.    Eğimin fazla olduğu yerlerde fazla yağışın da etkisiyle yüzeydeki suya doygun hâle gelen toprak tabakasının aşağıya doğru kayması olayına ...................................... denir.
 
C. Test Soruları. (10x5=50 P)
21.    Işığın yayılmasıyla ilgili olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Işık etrafımızda yer alan cisimleri görmemizi sağlar.
B) Işık her yönde yayılır.
C) Sadece Güneş'ten gelen ışık her yönde yayılır.
D) Işık doğrusal yolla yayılır.
________________________________________
22.    I. Buzlu cam     II. Yağlı kâğıt    III. Tahta
Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri yarı saydam maddedir?
A) Yalnız I    B) I ve II    C) I ve III    D) I, II ve III
________________________________________
23.    Aşağıdaki canlılardan hangisinin nesli ülkemizde tükenmiştir?
A) Van Kedisi        B) Kangal köpeği
C) Anadolu leoparı    D) Denizli horozu
________________________________________
24.    Biyoçeşitliliğin korunması için aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğru olmaz?
A) Tarım ilaçlarının kullanımı özendirilmelidir.
B) Doğal yaşam alanları koruma altına alınmalıdır.
C) Bilinçsiz avlanmanın önüne geçilmelidir.
D) Orman sahaları artırılmalıdır.
25.    Aşağıdakilerden hangisi çevre kirliliğine karşı alınacak önlemlerden biri değildir?
A) Kâğıt, cam, plastik, pil gibi atıklar geri dönüşüm kutularına atılmalıdır.
B) Ormanlar kesilerek, tarım alanına dönüştürülmelidir.
C) Tıbbi atıklar toprağa ve suya karışmayacak şekilde yok edilmelidir.
D) İnsanlara çevre bilinci kazandırılmalıdır.
________________________________________
26.    Aşağıdakilerden hangisi ozon tabakasına zarar vermez?
A) Klima gazları
B) Oksijen
C) Deodorant gazı
D) Parfümler
________________________________________

27.     Yanda verilen elektrik devresinin sembollerle doğru gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?
A)   B)  
C)   D)  
________________________________________
28.    
Yukarıda verilen devre elemanları ve sembolleri aşağıdaki hangi seçenekte doğru eşleştirilmiştir?
A) 1-c, 2-d, 3-a, 4-b        B) 1-d, 2-c, 3-b, 4-a
C) 1-d, 2-b, 3-a, 4-c        D) 1-c, 2-a, 3-b, 4-d
29.    Bir öğrenci pil sayısının ampul parlaklığına etkisini araştırmak için aşağıdaki devreleri kuruyor.
 
Öğrencinin araştırmasındaki değişkenler hangi seçenekte doğru verilmiştir? (Devrelerde kullanılan elemanlar özdeştir.)
     Bağımsız Değişken    Bağımlı Değişken    Kontrol Edilen Değişken
A)     Pil Sayısı    Ampul Parlaklığı    Ampul Sayısı
B)     Ampul Parlaklığı    Pil Sayısı    Ampul Sayısı
C)     Ampul Sayısı    Pil Sayısı    Ampul Parlaklığı
D)    Pil Sayısı    Ampul Sayısı    Ampul Parlaklığı
________________________________________
30.    
 
Yukarıda verilen K, L ve M devrelerinde özdeş pil ve lambalar kullanılmıştır. Lamba parlaklığını en çoktan aza doğru sıraladığımızda aşağıdakilerden hangisi gibi olur?
A) K>L>M
B) K=M>L
C) M>K>L
D) K>M>L

Başarılar dilerim….
Lokman BAŞ (Fen Bilimleri Öğretmeni)

Sepette Toplam: 30 adet soru var. 1 ile 30 arası kayıtlar gösteriliyor...
KazanimSorulari.com © Lokman Baş

CEVAP ANAHTARI
1.    CEVAP: DOĞRU
2.    CEVAP: DOĞRU
3.    CEVAP: DOĞRU
4.    CEVAP: DOĞRU
5.    CEVAP: DOĞRU
6.    CEVAP: DOĞRU
7.    CEVAP: DOĞRU
8.    CEVAP: DOĞRU
9.    CEVAP: DOĞRU
10.    CEVAP: DOĞRU
11.    CEVAP: memeli hayvanlar
12.    CEVAP: direnç
13.    CEVAP: sıvı
14.    CEVAP: soğuma
15.    CEVAP: doğrusal
16.    CEVAP: yansıma açısına
17.    CEVAP: opak (saydam olmayan)
18.    CEVAP: insan faaliyetleri
19.    CEVAP: ağaçların
20.    CEVAP: heyelan
21.    DOĞRU CEVAP: C
22.    DOĞRU CEVAP: B
23.    DOĞRU CEVAP: C
24.    DOĞRU CEVAP: A
25.    DOĞRU CEVAP: B
26.    DOĞRU CEVAP: B
27.    DOĞRU CEVAP: A
28.    DOĞRU CEVAP: A
29.    DOĞRU CEVAP: A
30.    DOĞRU CEVAP: C
31.    ________________________________________
Sepette Toplam: 30 adet soru var. 1 ile 30 arası kayıtlar gösteriliyor...
KazanimSorulari.com © Lokman Baş

 

Yeni yorum ekle

Detaylı İçerik Arama

Herhangi bir filtre seçin ve sonuçları görmek için Uygula'ya tıklayın.

Başlık Kategori
2018-2019 8.Sınıflar Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 2... Yazılı Soruları
2018-2019 7.Sınıflar Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 2... Yazılı Soruları
2018-2019 6.Sınıflar Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 2... Yazılı Soruları
2018-2019 5.Sınıflar Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 2... Yazılı Soruları
2018-2019 8.Sınıflar Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2... Yazılı Soruları
2018-2019 7.Sınıflar Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2... Yazılı Soruları
2018-2019 6.Sınıflar Fen Bilimleri Dersi 1.Dönem 2... Yazılı Soruları
2018-2019 5.Sınıflar Fen Bilimleri 1.Dönem 2.Yazıl... Yazılı Soruları
Ultrafen Akademi - 8.Sınıf LGS Deneme Sınavı 3 Deneme Sınavı / LGS Deneme
Ultrafen Akademi - 8.Sınıf LGS Deneme Sınavı 2 Deneme Sınavı / LGS Deneme
Ultrafen Akademi - 8.Sınıf LGS Deneme Sınavı 1 Deneme Sınavı / LGS Deneme
2018-2019 5.Sınıflar 1.Dönem 1.Yazılı Soru ve Ceva... Yazılı Soruları
2017-2018 Fen Bilimleri Dersi 5.Sınıf 2.Dönem 1.Ya... Yazılı Soruları
2017-2018 Fen Bilimleri Dersi 6.Sınıf 2.Dönem 1.Ya... Yazılı Soruları
2017-2018 Fen Bilimleri Dersi 7.Sınıf 2.Dönem 1.Ya... Yazılı Soruları
2017-2018 Fen Bilimleri Dersi 8.Sınıf 2.Dönem 1.Ya... Yazılı Soruları
2017-2018 Fen Bilimleri 8.Sınıf 1.Dönem 1.Yazılı S... Yazılı Soruları
2017-2018 Fen Bilimleri 7.Sınıf 1.Dönem 1.Yazılı S... Yazılı Soruları
2017-2018 Fen Bilimleri 6.Sınıf 1.Dönem 1.Yazılı S... Yazılı Soruları
2017-2018 Fen Bilimleri 5.Sınıf 1.Dönem 1.Yazılı S... Yazılı Soruları
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.