Bilim / Teknoloji

-A A +A

Bilim ve Teknoloji Konuları

Whatsapp ile Kaç Kişi Video Görüşme Yapabilir?

Yeni eğitim-öğretim yılı başladı ama pandemi süreci henüz devam ediyor. Hal böyle olunca uzaktan eğitimler de artık hem devlet okulları hem de özel okulların vazgeçilmezi haline geldi. Güvenlik gerekçeleriyle milli eğitim bakanlığı öğretmen ve öğrencileri EBA'ya yönlendirse de

Türkiye'de Kullanılan Öğrenme (Eğitim) Yönetim Sistemi Kullanım Dağılımı

ÖYS’lerin verimli bir şekilde kullanımı, dolayısıyla da uzaktan eğitim programlarının başarısı üzerinde önemli bir rol oynamaktadır. Öğretim kurumları çok hızlı bir şekilde ilerleyen online teknolojiler yardımıyla klasik eğitimin yanında öğrencilere avantajlı imkanlar sunan uzaktan eğitim programlarına da yönelmektedirler ve ÖYS’lerin önemi giderek artmaktadır. Özellikle Covid-19 salgınının yaşandığı bu dönemlerde ise ne kadar gerekli olduğu anlaşılmış oldu.

Morpa Kampüs Sitesinden Video Nasıl İndirilir?

Morpa Kampüs Sitesinden Nasıl Video İndirilir? Bilgisayara Programsız Morpa Kampüs Videoları İndirin

Morpakampüs öğretmen ve öğrencilerin en fazla tercih ettiği sitelerden biri. Siteyle ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de videoları nasıl bilgisayarıma kaydederim. Aşağıdaki videoda detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Takip ederek uygulayabilirsiniz. Öncelikle bir morpakampus hesabınızın olması gerektiğini unutmayınız...

4006 / 2019 Proje Alt Alanlarında Ne Gibi Örnek Projeler Yapılabilir?

4006 / 2019 Proje Alt Alanları ile İlgili Ne Gibi Örnek Projeler Yapılabilir?

Alt proje;

2019'da Google'da En Çok Aradıklarımız

Google Türkiye sayfalarında en çok arananlar listesi açıklandı.

Turkcell'den Dünya Rekoru

    Turkcell genişbant veri taşıma hızında yeni bir rekora imza attı. Edirne ve Gebze veri merkezleri arasındaki canlı şebekesi üzerinden tek taşıyıcı ile 400 Gbps veri transferi gerçekleştirerek, en uzun mesafede bu hıza ulaşabilen dünyanın ilk operatörü oldu.

Satürn'ün Uydu Sayısı 82'ye Yükseldi

Satürn, yörüngesinde keşfedilen 20 yeni uydu ile Jüpiter'i geçerek en çok uydusu bulunan gezegen oldu.

Bilim Teknik Ekim 2019 Sayısında: Periyodik Tablolar (Posteriyle)

Bilim Teknik dergisi Ekim 2019 sayısıyla birlikte Fen Bilimleri ve Kimya öğretmenleri için güzel bir posteriyle birlikte geliyor. Periyodik Tablo Posteri. Bu posteri ilk olarak vermiyor Bilim Teknik dergisi düzenli/düzensiz aralıklarla farklı versiyonlarını poster şeklinde veriyor. Biz öğretmenlerin de işine geliyor tabii ki :)

Dergide alternatif periyodik tablolar başlığı içerisinde bugüne kadar ki periyodik tablo örnekleri ve denemeleri hakkında da bir araştırma yazısı yer alıyor. Merakı olanlar için tavsiye olunur.

Kısa bir özet;

Ah TÜBİTAK Ah

Geçtiğimiz aylarda bir virüs gibi internette yayılan bir haber kelebek ile ilgilenenleri çileden çıkardı. Haber başlığı şu idi: "Sivas'ta 'Zebra çatal kuyruklu kelebek' görüldü".

Biz de merak ettik acaba!!! demekten de kendimizi alamadık görseli görene kadar. Görsele ise hiç gelmesek diyeceğim ama görünce de çıldırmamak elde değil.

Google Earth'ta Rakımı Nasıl Gösteririz?

Google Earth; uydu üzerinden Dünya'yı gezmemizi, bulunduğumuz bölgeyi tanımamızı ve gideceğimiz yerler için yol tarifi almamızı kolaylaştıran bir yazılım, araç. Bazen merak ettiğimiz yerlerin yüksekliği (rakım) konusunda da bize yardımcı oluyor. Bunun için Google Earth üzerinden bazı ayarların yapılması gerekiyor. Temel ayarlar şu şekilde;

Bir yerin rakımını görme  

Bir yerin rakımını ya da karadan veya denizden yüksekliğini de görebilirsiniz.

Sayfalar

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.