Türkiye'de Kimya Endüstrisine Katkı Sağlayan Kurum ve Kuruluşlar

-A A +A

Forumlar: 

Türkiye'de kimya endüstrisine katkı sağlayan bazı kurum ve kuruluşlar şunlardır:

TÜBİTAK MAM (Marmara Araştırma Merkezi): Türkiye’deki güvenlik güçlerinin ve savunma sanayisinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ürün geliştirmektedir. Bu kurum, parmak izinin belirlenmesinde kullanılan tozları üretip ilaç, kömür, enerji gibi pek çok alanda çalışmalar yapmaktadır..

TÜBİTAK BİLGEM (Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Araştırma Enstitüsü): Kimyasal ve malzeme bilimleri alanında araştırmalar yaparak endüstriye yönelik çözümler geliştirir.

TÜBİTAK MİKEM (Mikroelektronik ve Kontrol Sistemleri Araştırma Enstitüsü): Kimyasal sensörler, yarı iletken malzemeler gibi alanlarda araştırmalar yaparak kimya endüstrisine katkı sağlar.

Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği (TKSD): Kimya endüstrisi temsilcilerini bir araya getirerek sektörün gelişimi için çalışır ve araştırmalar yapar.

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ): Petrol rafinasyonu ve kimyasal ürünlerin üretimi konusunda Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından biridir.

Petkim Petrokimya Holding A.Ş.: Türkiye'nin en büyük petrokimya şirketidir ve çeşitli kimyasal ürünlerin üretimini gerçekleştirir.

Eczacıbaşı Topluluğu: Kimyasal ürünler, sağlık ürünleri, seramik ve banyo ürünleri gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren bir holdingdir.

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE): Türkiye’nin ağır silah ve dövme çelik üretimi yapan ilk kurumudur. Bu kurum, roket, patlayıcı, makine ekipmanı gibi pek çok alanda işletmeye sahiptir.

Roketsan: Türkiye savunma sanayisi için uçak, füze, kaliteli yakıt üreten bir kuruluştur. Savunma sanayisi alanında pek çok ürün üreterek ülkemize hizmet etmektedir.

Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (Boren): Türkiye’de ve Dünya’da bordan yapılan ürünlerin ve bu alandaki teknolojilerin geniş bir şekilde kullanımının sağlanması, yeni bor ürünlerinin üretimi ve geliştirilmesi için bilimsel araştırmalar yapan bir kuruluştur.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.