Haziran 2012

-A A +A

En Eski Mineral

Bilim adamları, 1969 yılında Meksika'nın kuzeyindeki Chihuahua eyaletine düşen göktaşında şimdiye kadar bilinmeyen bir mineral keşfetti.

Asit Yağmuru Nedir? Nasıl Oluşur?

Kategori: 

ASİT YAĞMURLARI

Gezegenler ve Yıldızların Büyüklükleri - Video

Gezegenler ve Yıldızların Büyüklükleri - Video

Gezegenler ve Özellikleri

MERKÜR (Mercury)

Asansör Düşerken Zıplarsak Ne Olur?

Kategori: 

Öncelikle bu olayda en önemli problemlerden biri kaçıncı kattayken asansörün düştüğüdür; yani yere olan mesafenizdir. Düşünün ki, asansörünüz bozuldu ve 60-70 km/saat, yani saniyede 18 metre hızla düşüyor. Siz de son saniyede yukarı zıplıyorsunuz. Yukarı zıplamanız olsa olsa saniyede 4-5 metre hızla olabilir. Yani siz yine de yaklaşık saniyede 13-14 metre hızla yere düşmeye devam ediyorsunuz. (Bir cisim ağırlığını etkisi ile serbest bir şekilde bırakıldığında, g ivmesi ile hızlanamaya başlar. g=9,8 m/s) İster saniyede 18 metre, isterse 13 metre hızla yere düşün, sonuç fark etmez.

Altın Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Kategori: 

Tarih, insanların altına olan isteklerinin yol açtığı savaşların ve serüvenlerin öyküleri ile doludur. Altın zenginliğin, bolluğun bir simgesi olmuş; zenginlik ise çoğu kez kişileri ve ulusları güçlü kılmıştır. Büyük uygarlıkların yükseliş ve düşüşleri, sahip oldukları altın miktarının artma veya azalması ile doğru orantılı olmuştur.

Ahmet Ferganî

Kategori: 

Ekliptik Meyli Keşfeden Bilgin. Ahmer Fergani, dünyanın eksen eğikliğinin 23 derece 27 dakika olduğunu ilk kez ortaya atan bilim adamıdır. Fergani, güneşin bir yörüngeye sahip olduğunu öne sürerek daha 800'lü yıllarda güneşin batıdan doğuya doğru döndüğünü öne süren ilk bilim deryasıdır. Fergani, güneş tutulmasını önceden belirleyen bir sistem de geliştirdi. Ahmet Fergani'nin 9. Yüzyılda iki enlem arasındaki uzaklığın 111 km olarak hesaplaması karşısında günümüz insanı dudak ısırıyor.

Akrep ve Yelkovan Niçin Sağa Dönüyor?

Kategori: 

İlk olarak eski Mısırlılar, güneşin her gün düzenli bir hareketle doğup, belirli zamanlarda gökyüzünün aynı noktalarında bulunup, battığını gözlemlediler ve bunun bir günü zaman parçalarına ayırmada kullanılabileceğini keşfettiler. Böylece güneşin bu hareketinden yararlanarak ilk güneş saatini yaptılar. Bu saat, meydanlık bir yere yüksek bir taş koymak ve güneşin hareketi sırasında, bu taşın gölgesini takip etmekten ibaretti.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.