8.Sınıf Fen Bilimleri - Fotosentez Hızına Etki Eden Faktörler Konusu Ders Anlatımı (Uzaktan Eğitim) Videosu (TRT EBA TV)

-A A +A

Doküman Kategori: 

8.Sınıf Fen Bilimleri Dersi - 6.Ünite: Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi - 2.Enerji Dönüşümleri - Fotosentez Hızına Etki Eden Faktörler Konusu Ders Anlatım Videosu - Uzaktan Eğitim Videosu (Kaynak: TRT EBA TV)

Bu dersimizde, fotosentez hızını etkileyen faktörleri öğreneceğiz.

Eğer aşağıdaki video açılmazsa BURAYI TIKLAYARAK videoyu izleyebilirsiniz...

Benzer Icerikler: 

Ozon Tabakasının İncelmesi Nasıl Olur?

Kategori: 

Ozon tabakasındaki incelme halk arasında ozon tabakasının delinmesi şeklinde ifade edilmektedir. Buradaki delik bildiğimiz delik şeklinde değil ozon tabakasının incelmesini belirtmektedir.

Ozonosfer ya da Ozon Tabakası, Stratosferin üst kısmında bulunan tabakadır.

Besin Zinciri Oluşturma - Etkileşimli İçerik 3

Bu etkinliğin amacı, besin zincirinin, besin zincirindeki üretici ve tüketicilerin, besin zincirindeki enerji akışının kavranmasıdır.

Besin Zinciri Oluşturma Oyunu 2

Bu etkinliğin amacı, besin zincirinin, besin zincirindeki üretici ve tüketicilerin, besin zincirindeki enerji akışının kavranmasıdır. Etkinlikte verilen canlıları enerji akışı sırasına göre sıralayarak (sürükleyip bırakarak) bir besin zinciri oluşturunuz.

Besin Zinciri Oluşturma Oyunu 1

Bu etkinliğin amacı, besin zincirinin, besin zincirindeki üretici ve tüketicilerin, besin zincirindeki enerji akışının kavranmasıdır. Etkinlikte verilen canlıları enerji akışı sırasına göre sıralayarak (sürükleyip bırakarak) bir besin zinciri oluşturunuz.

Bölüm 4: Sürdürülebilir Kalkınma Konu Özeti 2 - Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi

Kategori: 

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA

​Yaşamın ve canlılığın devamı için doğal kaynaklardan faydalanırız. ​Doğal kaynakların verimli kullanılması günümüz dünyasının en büyük sorunları arasında yer alır. ​Düzensiz kullanılan doğal kaynaklar çevre felaketlerine sebep olup yaşamı tehdit etmektedir. ​İnsanlar doğal kaynakları tarih boyunca çeşitli yöntemlerle çıkarıp kullanmışlardır.

Bölüm 4: Sürdürülebilir Kalkınma - Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi

Kategori: 

Sürdürebilir Kalkınma

Bölüm 3: Madde Dönüleri ve Çevre Sorunları (Ozon Tabakası) Konu Özeti - Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi

Kategori: 

Ozon (O3) üç adet oksijen atomundan oluşan şeffaf bir gazdır. Ozon tabakası stratosferin üst kısmında bulunan tabakadır. Bu tabaka Güneş’ten gelen zararlı ultraviyole ışınlarını tutar.

Bölüm 3: Madde Döngüleri (Oksijen ve Azot Döngüsü) - Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi

Kategori: 

Oksijen Döngüsü: Oksijen, canlıların hayatlarını sürdürebilmeleri için mutlaka gerekli olan bir gazdır.  ​Oksijen solunumda, yanma reaksiyonlarında yoğun olarak tüketilir. ​Havadaki oksijenin temel kaynağı fotosentezdir. ​Atmosferde % 21 oranında oksijen bulunur.

Bölüm 4: Sürdürülebilir Kalkınma Konu Özeti - Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi

Kategori: 

Sanayide ve teknolojide yaşanan bu gelişmelerin, gelecek nesillerin de aynı imkânlardan faydalanabilmesi için, sosyal yaşantımıza, doğal kaynaklara ve doğal çevreye zarar vermeden gerçekleştirilmesini sağlamaya sürdürülebilir kalkınma denir.

Bölüm 3: Madde Döngüleri (Su ve Karbon Döngüsü) - Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi

Kategori: 

Canlılık faaliyetleri sonucunda çeşitli şekillerde madde ve enerji aktarımı gerçekleşir. Bu enerji ve madde aktarımı devamlıdır. Canlılar ve cansızlar arasında karşılıklı etkileşimlerin sürekli olması ve madde alışverişi doğada bir çeşit döngünün oluşmasına neden olmaktadır. Doğadaki madde miktarı sınırlıdır.

Bölüm 2: Enerji Dönüşümleri (Fotosentez ve Solunum)

Kategori: 

Yeryüzündeki yaşamın en önemli kaynaklarından biri enerji kaynağımız güneştir. Bilinen hiçbir canlı, güneş enerjisini doğrudan kullanamaz ya da depolayamaz. Bundan dolayı, canlıların bu enerjiyi bir başka enerji türüne dönüştürmesi gerekir. Yeşil bitkiler, algler ve bazı bakteriler (siyanobakteriler) ile bazı plankton türleri (fitoplanktonlar) fotosentez yaparak bu dönüşümü sağlayabilir. Fotosentez olayında çevreden karbondioksit ve su alınır.

Bölüm 1: Besin Zinciri ve Enerji Akışı - Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi

Kategori: 

Canlılar, yaşamsal faaliyetleri için ihtiyaç duydukları enerjiyi besinlerden alırlar. Ancak bitkiler, bazı bakteriler, su yosunları ve algler en büyük enerji kaynağı olan güneş enerjisini kullanarak kendi besinlerini üretirler. Kendi besinini üreten canlılara üretici denir.

8.Sınıf - 6.Ünite: Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi

Kategori: 

F.8.6.1. Besin Zinciri ve Enerji Akışı ünitesi ders notları ve konu özetleri

Fotosentez İçin Neler Gereklidir?

Resim üzerinde fotosentez için gerekli olan ve olmayan maddeler/unsurlar verilmiştir. Bunların içerisinden fotosentezin gerçekleşmesi için gerekli olanları seçiniz.

Ozon Nedir? Ozon Tabakası Nasıl Oluşur?

Kategori: 

Ozon tabakası diğer adıyla Ozonosfer, Stratosferin üst kısmında bulunan tabakadır. Ozon Tabakası Güneş'ten gelen morötesi ışınlardan olan UV-B ve UV-C gibi zararlı ışınları tutar. Ozon tabakasının bu işlevi hayati açıdan çok önemlidir. Çünkü UV-B ve UV-C ışınları ölümcüldür.

Ozon gazını oluşturan moleküller, üçer oksijen atomundan; oksijen gazını oluşturan moleküllerse, ikişer oksijen atomundan oluşur.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Kitap Gezintisi

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.