ışık

-A A +A

F.7.6.2. Bitkilerde Üreme, Büyüme ve Gelişme

Kategori: 

Bitkilerde Üreme, Büyüme ve Gelişme

Bölüm 3: Işığın Maddeyle Karşılaşması Konu Özeti

Kategori: 

Işığın Madde ile Karşılaşması

Işık bir madde karşılaşmadığı sürece bir doğru boyunca ve her yönde yayılır. Herhangi bir madde ile karşılaşan ışık, karşılaştığı maddenin özelliğine göre üç farklı şekilde davranır:

Bölüm 1: Işığın Yayılması

Kategori: 

Güneş, mum, fener gibi ışık kaynaklarından çıkan ışığın izlediği yolu daha anlaşılır göstermek için başlangıç noktasından belirli bir yöne doğru uzayan, ortasında ya da ucunda ok işareti bulunan düz çizgiler kullanırız.

5.Sınıf - 5.Ünite Işığın Yayılması Konu Özetleri

Kategori: 

5.Sınıf - 5.Ünite Işığın Yayılması Konu Özetleri

Bölüm 1: Işığın Soğurulması ve Yansıması Konu Özeti

Kategori: 

Işık Renkleri

Isaac Newton Kimdir?

Kategori: 

Galile öldü; Newton doğdu. Bu iki dehanın aralarında ortalama bir yaşam süresi var; ama onlar arasında bu rastlantının ötesinde bağlantılar vardır. her şeyden önce Newton'un kendi çalışmalarına Galileo'nun bıraktığı noktadan başladığını, yani bu ikisinin arasında bir geçiş aşaması oluşturan üçüncü bir kişinin bulunmadığını biliyoruz.

Ateş Böcekleri Nasıl Işık Yayar?

Kategori: 

Lampyridae ailesinde bulunan ve ışık yayan böceklere genel olarak ateşböceği adı verilir. Dişilerin hepsi, erkeklerinse büyük çoğunluğu ışık yayar. Bu tür böcekler nemli ortamları sevdiği için tropik ve ılıman bölgelerde, genellikle bataklık ya da su kenarları gibi yerlerde yaşarlar.

Neden Yıldızlar Gece Yanıp Sönüyormuş Gibi Görünür?

Kategori: 

Şehrin ışığından uzak bir yerde, açık havada başımızı göğe kaldırdığımızda çok sayıda yıldızı görmemiz mümkündür. Ama dikkat ettiyseniz yıldızlar sanki dalgalı bir şekilde yanıyormuş gibi görünür. Yani yanıp sönüyormuş gibi görünür. Acaba gerçektende yıldızların ışıkları yanıp söner mi?

Bitkiler Gün Işığına Ne Kadar Dayanır?

Kategori: 

Bitkiler enerjilerini fotosentez yoluyla güneş ışığından elde ederler. Ancak, çok fazla ışık da fotosentezi yavaşlatır. Çünkü, tıpkı biz insanların güneşte çok kaldığımızda derimizde güneş yanıkları olması gibi, çok fazla ışık, yani morötesi ışınım, bitkilerin yapraklarını yakar, kurumalarına neden olur. Ama üzülmeyin, herşeyin bir çaresi var. İsveç'ten bir grup araştırmacı, bitkilerin yapraklarının güneş yanığı tehlikesine karşı birbirlerini uyardıklarını ortaya çıkarmış.

Bitkiler Gece Fotosentez Yapar mı?

Kategori: 

Bitkiler, besinlerini çoğunlukla fotosentez yardımıyla yaparlar. Topraktan aldıkları mineralleri ve havadan aldıkları karbon dioksiti, ışık yardımıyla birleştirerek, şeker ve başka besinler yaparlar. Bu, bir kimyasal tepkimedir ve ürün olarak oksijen, glikoz ve su ortaya çıkar. Geceleriyse, ışık olmadığı için, bitkiler fotosentez yapamazlar. Onlar da başka canlılar gibi enerji elde etmek için oksijen ve glikoz kullanırlar. Bu sırada, enerjiyle birlikte karbondioksit ve su da ortaya çıkar. Aslında, bitkiler de solunumları sırasında sürekli oksijen kullanırlar.

Sayfalar

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.