Biyoçeşitlilik

-A A +A

Tokat Kelebekleri Kitabımız Ulusal Basında

Nisan 2020'de baskıdan çıkan el emeği göz nuru kitabımızın haberi bugün ulusal basına yansıdı. DHA Erbaa muhabiri İbrahim UĞUR tarafından hazırlanan haber....

5.Sınıf Fen Bilimleri - İnsan ve Çevre - Biyoçeşitlilik - Biyoçeşitliliği Tehdit Eden Faktörler Konusu Ders Anlatımı Videosu (TRT EBA TV)

TRT EBA TV - 5.Sınıf - Biyoçeşitliliği Tehdit Eden Faktörler

Bu dersimizde, biyoçeşitliliği tehdit eden faktörleri öğreneceğiz.

4006 / 2019 Proje Alt Alanlarında Ne Gibi Örnek Projeler Yapılabilir?

4006 / 2019 Proje Alt Alanları ile İlgili Ne Gibi Örnek Projeler Yapılabilir?

Alt proje;

Bölüm 5: Biyoteknoloji Ders Notu - Konu Özeti 1

Kategori: 

Biyoteknoloji

Bitki, hayvan veya mikroorganizmalardan yeni bir organizma elde etmek veya var olan bir organizmanın genetik yapısında istenilen yönde değişiklikler meydana getirmek amacı ile kullanılan yöntemlerin tamamına biyo-teknoloji adı verilir.

2.Nesli Tehlikede Olan Bitki Türleri

Kategori: 

Nesli Tehlikede Olan Bitki Türleri

Endemik bitkiler, bulundukları habitatın ekolojik özellikleri nedeniyle sadece o ülkede ya da bölgede yetişen, dünyanın başka bölgesinde yetişme olasılığı olmayan bitkilerdir.

Ülkemiz, sahip olduğu bitkisel çeşitlilik açısından çok önemli bir hazinedir. Bütün Avrupa’daki toplam bitki türü 12 bin iken, ülkemizde yaklaşık 10 bin tür yer alır.

Ülkemizde Nesli Tehlike Altında Olan Türler

Ülkemizde (Türkiye'de) Nesli Tehlike Altında Bulunan Hayvan ve Bitki Türleri

Doğal afetler ve özellikle insan temelli çevre sorunları beraberinde diğer canlı türlerinin de nesillerini tehdit etmektedir.

Nesli tehlikede olan memeli hayvanlar, su kuşları ve Akdeniz sahillerimizi yumurtlama alanı olarak kullanan deniz kaplumbağaları, ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve mevzuatımız kapsamında koruma altına alınmıştır.

Bölüm 1: Biyoçeşitlilik

Kategori: 

Biyoçeşitlilik

Bir bölgede var olan canlı türlerinin çeşitliliği ve toplam sayısı, o bölgedeki biyolojik çeşitliliği, yani kısaca biyoçeşitliliği ifade eder. Dünyamızdaki çeşitli ekosistemlerin devamlılığını sağlayan temel dayanaklardan biri de biyolojik çeşitliliktir. Biz insanlar başta olmak üzere tüm canlıların gıda ve benzeri temel ihtiyaçlarını karşıladığı en temel canlı kaynak, biyolojik çeşitlilik yani dünyamızın zenginliğidir.

Yeni Örümcek Türü - Günselorum

Yakın Doğu Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Kıbrıs Yaban Hayatı Araştırma Enstitüsü araştırmacıları Yakın Doğu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje Koordinasyon Kurulu (BAP) tarafından desteklenen “Kuzey Kıbrıs’ın Örümcekleri” adlı proje kapsamında adanın kuzeyinde yürüttükleri arazi çalışmaları neticesinde yeni bir örümcek türü buldu.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.