Nisan 2013

-A A +A

Kavram Haritası Yapma Sitesi

Bu sitede basit bir şekilde kavram haritaları ve organizasyon şemaları oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz şemaları resim formatında bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Yapmanız gereken sadece siteye ücretsiz üye olmak...

Roma-Yunan-Helen Medeniyetleri

Kategori: 

ROMA MEDENİYETİ SİYASİ TARİH Roma şehir Devleti, M.Ö. 753'de Etrüskler tarafından kuruldu. M.S. 395 yılında Batı Roma ve Doğu Roma olmak üzere ikiye ayrıldı. Batı Roma İmparatorluğu, M.S. 476'da yıkıldı.

Anadolu Medeniyetleri

Kategori: 

HİTİTLER SİYASİ TARİH Anadolu'da ilk devlet kuranlar Hattiler'dir. Hattilerin başkenti Alacahöyük'tü. Hititler M.Ö. 2000'lerde devletlerini kurdular. Hititlerin başkenti Hattuşaştır.

Mısır Medeniyetleri

Kategori: 

MISIR MEDENİYETİ SİYASİ TARİH Eski Mısır'ın tarihi M.Ö. 3000 yıllarında başlar. M.Ö. 333 yılında Büyük İskender'in Mısır'ı almasıyla son bulur.

İbrani-İran-Fenike Medeniyetleri

Kategori: 

İBRANİ MEDENİYETİ SİYASİ TARİHİ İbraniler Sami asıllı bir kavimdir. M.Ö. XVII. yy'da Filistin'de ilk devletlerini kurdular. İbrani Devleti, Hz. Süleyman zamanında İsrail Devleti ve Yahudi Devleti olmak üzere ikiye ayrıldılar. Eski İsrail Devleti'ni Asurlular yıktı.

Mezopotamya Medeniyetleri

Kategori: 

AKADLAR SİYASİ TARİHİ Akadlar, Sami Soyundan gelir. Başkent Akad olmak üzere, M.Ö. 2350 yılında Kral Sargon önderliğinde krallıklarını kurdular. Kısa sürede tüm Mezopotamya'ya hakim olduktan sonra Sümer Medeniyeti'nin yayılmasını sağladılar.

Çin-Hint-İskit Medeniyetleri

Kategori: 

ÇİN MEDENİYETİ SİYASİ TARİHİ Çin'in tarihi Yontma Taş Devri'nde başlamıştır. Şensi ve Kansu'da Türk kültürü etkili olmuştur. Tunguz, Moğol, Türk ve Tibet kültürleri Çin'de etkili olmuştur.

Sağlığa Zararlı Maddeler

Kategori: 

Sigara ve alkol bağımlılığa neden olan alışkanlıklardır, insanlar, sigara ve alkol kullanmaya alıştıklarında bunlardan kurtulmakta oldukça zorlanırlar.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.