Yerçekimi

-A A +A

Bölüm 2: İklim ve Hava Hareketleri Ders Notu - Konu Özeti 2

Kategori: 

Bölüm 2: İklim ve Hava Hareketleri Ders Notu - Konu Özeti 2

Dünya'yı dıştan saran hava katmanına atmosfer adı verilir. Atmosfer, canlıların yaşaması için gereken gazları bulundurur. Dünya'nın sıcaklığının belli değerlerde kalmasını ve Güneş'in zararlı ışınlarının tutulmasını sağlar.

Bölüm 1: Kütle ve Ağırlık İlişkisi Ders Notu - Konu Özeti 1

Kategori: 

Kütle ve Ağırlık İlişkisi

Havaya fırlattığımız silgi bir süre yükseldikten sonra aşağı doğru düşer. Benzer şekilde ağaçların yaprakları da aşağı doğru düşer. Bu gözlemlerden cisimleri yere doğru çeken bir kuvvet olduğu anlaşılır. Cisimleri Dünya'nın merkezine doğru çeken bu kuvvete yer çekimi kuvveti adı verilir.

Yaşlanınca Kulak ve Burnumuz Büyür mü?

Kategori: 

Kulaklarımızda ve burnumuzda kıkırdak adı verilen esnek, dayanıklı ve damarsız bağ dokusundan bolca bulunur. Kıkırdağın içinde bulunan lifler zamanla parçalanır. Bu nedenle kıkırdak esnekliğini kaybeder. Yerçekiminin de etkisiyle sarkar. Bu yüzden de kulaklarımız ve burnumuz yaşlandığımızda daha uzun ve büyük görünür.

Yerçekimi ve Ağırlığa Etki Eden Faktörler Nelerdir?

Kategori: 

Ağırlık, kütleye etkiyen yerçekimi kuvvetidir. Kütle konuma göre değişmeyeceği için ağırlığın değişmesi için yerçekiminin değişmesi gereklidir. Peki Dünya üzerinde her yerdeki ağırlığımız aynı mıdır? Ya da yerçekimi Dünya'nın her noktasında aynı mıdır?

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.