Atmosfer

-A A +A

Bölüm 2: İklim ve Hava Hareketleri Ders Notu - Konu Özeti 2

Kategori: 

Bölüm 2: İklim ve Hava Hareketleri Ders Notu - Konu Özeti 2

Dünya'yı dıştan saran hava katmanına atmosfer adı verilir. Atmosfer, canlıların yaşaması için gereken gazları bulundurur. Dünya'nın sıcaklığının belli değerlerde kalmasını ve Güneş'in zararlı ışınlarının tutulmasını sağlar.

Çocuk Gelişimi Programı - Çocuk ve Drama Dersi - 8.Ünite Sonu Deneme Sınavı

Çocuk Gelişimi Programı - Çocuk ve Drama Dersi - 8.Ünite Sonu Deneme Sınavı

Bu sınav aşağıdaki ünite ve konulardaki sorulardan oluşmaktadır:

Ünite 8: Okul Öncesi Eğitimde Yaratıcı Dramanın Planlanması

Bölüm 2: Dünya'nın Yapısı

Kategori: 

Dünya'nın Yapısı

Dünya’ya uzaydan bakıldığında büyük bir kısmının mavi renkte olduğu görülür. Bu mavi renk; Dünyamızda bulunan denizler, okyanuslar, göller ve akarsulardan kaynaklanır. Mavi rengin dışında gözüken kahverengi ve yeşil alanlarsa, Dünya’da bulunan karalardır.

Bölüm 2: İklim ve Hava Hareketleri Ders Notu - Konu Özeti 1

Kategori: 

İklim ve Hava Hareketleri

Bir gezegeni veya uyduyu çevreleyen gaz tabakalarının belirli bir katmanına atmosfer denir. Atmosfer, gezegenin ya da uydunun, gaz moleküllerini kütle çekim kuvveti ile kendine doğru çekmesi sonucu oluşur. Nefes aldığımızda içimize çektiğimiz hava atmosferin bir parçasıdır.

F.6.1.1. Güneş Sistemi Ders Notu - Ders Özeti

Kategori: 

F.6.1.1. Güneş Sistemi

Güneş Sistemi

F.5.1.2. Ay’ın Yapısı ve Özellikleri Ders Notu - Ders Özeti 3

Kategori: 

Ay'ın Yapısı ve Özellikleri

Dünya’mızın tek doğal uydusu olan Ay, Dünya’ya en yakın olan gök cismidir. Ay’ın Dünya’ya uzaklığı yaklaşık 350.000 km’dir.

Ay ile Dünya Arası Ortalama Uzaklık

Bölüm 3: Madde Dönüleri ve Çevre Sorunları (Ozon Tabakası) Konu Özeti - Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi

Kategori: 

Ozon (O3) üç adet oksijen atomundan oluşan şeffaf bir gazdır. Ozon tabakası stratosferin üst kısmında bulunan tabakadır. Bu tabaka Güneş’ten gelen zararlı ultraviyole ışınlarını tutar.

Bölüm 3: Madde Döngüleri (Su ve Karbon Döngüsü) - Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi

Kategori: 

Canlılık faaliyetleri sonucunda çeşitli şekillerde madde ve enerji aktarımı gerçekleşir. Bu enerji ve madde aktarımı devamlıdır. Canlılar ve cansızlar arasında karşılıklı etkileşimlerin sürekli olması ve madde alışverişi doğada bir çeşit döngünün oluşmasına neden olmaktadır. Doğadaki madde miktarı sınırlıdır.

Neden Yıldızlar Gece Yanıp Sönüyormuş Gibi Görünür?

Kategori: 

Şehrin ışığından uzak bir yerde, açık havada başımızı göğe kaldırdığımızda çok sayıda yıldızı görmemiz mümkündür. Ama dikkat ettiyseniz yıldızlar sanki dalgalı bir şekilde yanıyormuş gibi görünür. Yani yanıp sönüyormuş gibi görünür. Acaba gerçektende yıldızların ışıkları yanıp söner mi?

Sis Nedir? Nasıl Oluşur?

Kategori: 

Atmosfer, çeşitli gazların karışımından oluşur. Bunların arasında su buharı da vardır. Hava ne kadar sıcaksa, o kadar çok su buharını kaldırır. Nemli bir havayı soğutursak, belli bir dereceden sonra, hava su buharına doyar ve fazla su yoğunlaşmaya başlar. Sisi oluşturan, havada asılı duran su tanecikleridir. Sis genellikle durgun havalarda ve geceleri ortaya çıkar. Soğuk hava sıcak havadan daha ağırdır. Bu nedenle, eger hava durgunsa soğuk hava çöker. Sisin yere yakın bölgelerde oluşmasının nedeni budur.

Sayfalar

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.